THE GENTS

Het interview

Stel jezelf en je team even voor. Sportieve hobbies, leeftijd etc.
Wij zijn Jeroen, Dieter en Joris van Run TMC. Marathonlopers met een extra liefde voor de koersfiets. Jeroen en Joris wagen zich ondertussen naast het marathonlopen aan triatlon. Run TMC is de Tongerse Marathon Club, maar in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden zijn we geen open club maar een besloten vriendengroep met dezelfde passie voor 42km en 195m. Run TMC is een mix van mannelijk en vrouwelijk geweld, samen goed voor meer dan honderd marathon finishes. 

Was het makkelijk om een team te vormen?
Een team vormen was natuurlijk evident aangezien we elkaar al langer dan vandaag kennen. Een leuk nieuw event in onze eigen stad, daar moesten we zeker aanwezig zijn.

Hoe past de Biathlon in je eventuele andere sportieve hobbies?
Biatlon leek ons een leuke stap naar het onbekende. Het lopen zou geen probleem mogen vormen, maar het schieten was spannend en nieuw. Daar keken we enorm naar uit. Uiteraard kennen we biatlon van op tv. Skiërs met abnormaal hoge VO2 max waardes die zich leeg skiën en dan in een fractie van een aantal seconden de rust moeten vinden om feilloos 5 doelwitten te raken. Het inspireerde ons om er zelf eens voor te gaan.

Heb je een team taktiek uitgewerkt op voorhand?
De teamtactiek was duidelijk: rustig naar de eerste schiet opdracht. Bergaf moet je nog niet te snel in het rood gaan. En eigenlijk ging onze hele heat te rustig naar beneden (daar verloren we misschien kostbare seconden). Dan rustig concentreren op het schieten, maar toch de nodige snelheid aanhouden. Joris miste in het begin zijn beurt te veem, maar Jeroen en Dieter konden verrassend veel raken. We vertrokken als eerste ploeg uit de schietstand en gaven die positie in onze heat nooit meer af. Vooral de controle terug vinden bij het tweede schietmoment was moeilijk. Dan weet je pas echt hoe hard de echte toppers zich moeten focussen. .

Zou je anderen aanraden om mee te doen? Zo ja, wat vond je speciaal leuk, spannend of anders aan deze wedstrijd?
Achteraf zou blijken dat we niet de snelste looptijd hadden. Die was weggelegd voor de vrienden van ZLTC. Maar we schoten beduidend beter over alle beurten heen. Met een tweede looptijd en relatief goede schietbeurten, konden we bovenin standhouden. Wat we vooral onthouden? Nog beter schieten en iets meer tijd hiervoor nemen. De winst in het lopen gaat te niet bij een aantal gemiste schoten. Ik herinner me dat we een aantal minuten sneller waren in het lopen dan de ploeg die uiteindelijk tweede zou finishen, maar als hobby schutters hadden zij bijna een foutloos parcours bij het schieten. Die mix tussen snelheid en hoge hartslagen tijdens het lopen, en de rust en kalmte bij het schieten, maakt de ervaring wel heel plezant.

Hoe was je (algemene) ervaring van het evenement?
Het event was schitterend. Mooi weer, leuke omgeving, prima verzorgd. Wij staan er op om als regerend Belgisch kampioen Biatlon zeker opnieuw aanwezig te zijn. Het videoscherm bij Eddy was trouwens fantastisch gevonden. Zo konden de supporters meekijken op de schietbaan. En de pinten achteraf waren meer dan verdiend.

Helaas moeten we dit jaar Jeroen missen wegens een zware blessure. We zullen hem proberen waardig te vervangen binnen onze club. We gaan er alles aan doen om opnieuw een beker in de handen te duwen.
Wij zijn alvast ingeschreven voor editie 2020!
Onze sponsors

.

In samenwerking met


 

 

Powered by Denny Marshall
sound – light & event products

Café Gerechtshof
EDDY MANET
Vrijthof 1 - Tongeren

 

Webdesign - Communicatie
www.creafix.be - info@creafix.be

 

 


Teamwork makes the dream work

Het teamwork interview

 

Snel Contact

Wil je snel contact leggen, mail dan naar info@biathlontrophiesbelgium.be .

 

Parkeren in Tongeren


Follow us on