THE LADIES

Het interview

Stel jezelf en je team even voor. Sportieve hobbies, leeftijd etc.
Wij zijn 3 dames die elkaar vroeger leerden kennen bij de Tongerse Atletiekvrienden. Na vele jaren kwamen we elkaar opnieuw tegen bij de Zuidlimburgse Triatlonclub (ZLTC), Tine en Valérie als triatlonlid, Sofie als partner. Intussen doen we samen krachttrainingen.

Was het makkelijk om een team te vormen?
Wij waren meteen geïnteresseerd in dit evenement. We houden van uitdagingen en avontuur in combi met sporten. Het enthousiasme steeg met rasse schreden toen we hoorden dat er ook enkele mannenteams van ZLTC gingen meedoen, waaronder onze eigen partners. De gesprekken en pronostieken vooraf klonken al zalig.

Hoe past de Biathlon in je eventuele andere sportieve hobbies?
Biatlon past in onze andere sportieve hobbies omdat lopen ook een belangrijk onderdeel is van triatlon. Sofie doet geen triatlon maar is wel een hobbyloper. Het schieten en vooral dat mega-wapen was helemaal nieuw voor ons.

Heb je een team taktiek uitgewerkt op voorhand?
Stevig tempo (proberen te) lopen (2 leden van de 3 met kapotte knieën) en degene met de laagste hartslag aan de schietstand, schiet eerst. Andere team-taktiek houden we graag voor onszelf 😉.

Zou je anderen aanraden om mee te doen? Zo ja, wat vond je speciaal leuk, spannend of anders aan deze wedstrijd?
Wij raden anderen zeker aan om mee te doen! Het speciale hier is: bij ieder schot dat raak is, maakt je hart een sprongetje, het mooie is dat teamleden die vreugde dan ook nog met je delen. En voor de vrouwen die nog niet overtuigd zijn: in deze wedstrijd is het perfect mogelijk dat vrouwen voor mannen eindigen😊.

Hoe was je (algemene) ervaring van het evenement?
Voor ons wat deze dag TOP! We vertellen even onze vreugdemomentjes:
- We liepen een 2e keer richting schietstand toen onze mannen naar ons riepen: “Jullie kunnen ons nog kloppen”. Zij kwamen toen net uit de schietstand want ze liepen sneller dan ons, maar wij hadden geen idee hoe zij geschoten hadden. Achteraf bleek dat we effectief veel beter schoten dan zij. 1e Succeservaring voor ons team was binnen! 😊
- Het was lekker warm en we bleven hangen op het terras bij Eddy, gezellig met een hele bende. Onze club was dan ook goed vertegenwoordigd. De laatste wave kwam binnen…en dan kwam de uitslag. Tot onze grote verbazing werden we, met een vrouwengroep, 3e algemeen. Zalig momentje! We mochten dus het podium bestijgen en flankeren naast enkele bevriende ZLTC-leden, die 1st werden met hun team.
- Een beetje later werd de tombola getrokken. We gekten al onderling: “Stel je voor dat we de tombola-prijs ook nog kunnen bemachtigen.” 19u… le moment suprème… Er was 1 prijs: 2 overnachtingen in de Ardennen voor 20(!) personen. Om de spanning op te bouwen werden er eerst 6 teams getrokken waaronder wij “kogel door de kerk”. Dan gingen ze naar 3 teams, we zaten er nog steeds bij. En dan die laatste trekking. Toen we “ko” hoorden vlogen we van onze stoel, recht in elkaars armen. Fan-tas-tisch!
Een tijdje geleden trokken we dus met 20 personen naar de Ardennen voor het maken van top-herinneringen in Epicerie d’Yvonne.
Club 1001: Dank-jullie-wel !!!
Wij zijn alvast ingeschreven voor editie 2020!
Onze sponsors

.

In samenwerking met


 

 

Powered by Denny Marshall
sound – light & event products

Café Gerechtshof
EDDY MANET
Vrijthof 1 - Tongeren

 

Webdesign - Communicatie
www.creafix.be - info@creafix.be

 

 


Teamwork makes the dream work

Het teamwork interview

 

Snel Contact

Wil je snel contact leggen, mail dan naar info@biathlontrophiesbelgium.be .

 

Parkeren in Tongeren


Follow us on